Archive

17 december, 2020

Widriksson Logistik, Västbergaterminalen

Fastec Sverige har på totalentreprenad fått i uppdrag att bygga till Västbergaterminalen åt
Widriksson Logistik AB med ett extra våningsplan för att fördubbla och
modernisera kapaciteten på godsterminalen.

Utöver större terminal byggs ett till lasthus för tunga lastfordon och en lastkaj för lätta lastbilar.
Tillbyggnaden är på ca 2500 m2, byggnationerna påbörjas under december 2020 och byggnaden
ska vara klar under september 2021.

Ökad e-handel och större efterfrågan på hållbara last-mile-transporter gör att Widriksson Logistik växer kraftigt.
Fler transporter innebär mer gods, behov av större ytor och fler fordon. Därför investerar Widriksson i en
betydande utbyggnad av godsterminalen i Västberga.

Terminalen ska i samband med påbyggnaden förberedas för installation av solceller på taket och laddstationer för elfordon.

Widriksson erbjuder hållbara, kundanpassade och kvalitativa logistiklösningar för
last mile- distribution i större städer.

– Vårt mål är fortsatt tillväxt och vi börjar nu att växa ur terminalen i Västberga. Samtidigt har vi behov av att effektivisera och konsolidera vår verksamhet i Stockholm och vill ha mer koncentrerad yta för lagring, samordning och omlastning av gods. Nu vill vi bygga en modern terminal anpassad för framtidens logistiklösningar och ytterligare tillväxt, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

-Fastec delar Widriksons höga ambitioner när det gäller hållbarhet och kvalitet, därför känns det extra roligt för det förtroende vi fått. Nu ska vi tillsammans med Widriksson Logistik AB förverkliga deras satsning på en modern logistikanläggning i Västbergaterminalen, säger projektchef Nicklas Sandström.

Medlemsföretag är Fastec Stockholm AB och projektchef är Nicklas Sandström.

5 augusti, 2020

Thoren Arena, Umeå

Fastec Sverige AB har av Thorengruppen fått i uppdrag att på totalentreprenad bygga Thoren Arena.

En multihall med två stycken bollhallar, en för fotboll och en för innebandy. Fotbollshallen kommer att vara en fullstor fotbollsplan med möjligheter för både helplansspel och delad verksamhet. Innebandyhallen blir en arena med plats för ca 1800 personer där det också finns kiosker med ett tillhörande beredningskök för försäljning, utrymme för press och jumbotron, detta för att kunna arrangera och presentera innebandy på elitnivå. Till detta byggs också kontorslokaler för Thorengruppen samt receptions-, biljettförsäljnings- och gymlokal.

Totalt är projektet på ca 16 500 kvm BTA varav ca 4 000 kvm utgör kontors-, receptions- och gymlokaler. Byggnaderna kommer ha ett stort inslag av trä då bl a stommar till båda bollhallarna utgörs av limträ.

Byggnaderna är placerade på Noliaområdet i Umeå. Projektet har startat med projektering och markarbeten, byggnationerna beräknas vara klara under våren 2022.

-Jag gör det här för idrotts-Umeå och för att hjälpa alla våra ungdomar i Umeå att uppnå sina idrottsdrömmar. Det känns fantastiskt att äntligen få börja bygga, säger Raja Thorén, vd för Thorengruppen.

Medlemsföretag är Totalentreprenad i Umeå AB och projektchef är Anders Larm.

-Det känns jätteroligt att vi är igång med projektet och att vi tillsammans med Thorengruppen och Raja Thoren får vara med och bidra till Umeås fortsatta utveckling, säger projektchef Anders Larm.

5 februari, 2020

RED Birsta

Fastec Sverige har av RED och Peritas fått i uppdrag att bygga sista etappen av handelsområdet östra Birsta, strax norr om Sundsvall.

RED och Peritas har under en relativt kort tidsperiod lyckats fylla den ca 15 000 kvm stora handelsplatsen, där den sista byggrätten på ca 4 000 kvm innehåller lokaler åt Dollarstore.

Projektet påbörjas omgående och ska stå klart under hösten 2020.
Medlemsföretag är Totalbyggaren i Jämtland och projektchef är Nicklas Sandström.

Vi är glada över det fortsatta förtroendet att genomföra den sista etappen på handelsområdet i Östra Birsta, säger projektchef Nicklas Sandström. Detta är ett bra exempel på den fysiska handelns attraktivitet och handelsaktörernas intresse för strategiskt bra placerade handelsplatser. Sedan tidigare har både EKO-hallen och Elgiganten öppnat. Jysk beräknar sin öppning till slutet av mars i år och Dollarstore förväntas slå upp portarna för sin nya butik i slutet av oktober.

Fastec Fakta:
Fastec är ett rikstäckande byggföretag med franchisekoncept. Kedjan har idag 9 st medlemsföretag.Kedjan omsätter ca 1100 mkr och har totalt ca 120 anställda.Fastec är specialiserade på byggprojekt för handel, idrott och industri. Fastec’s supportkontor hanterar allt från marknadsföring och offertarbete till projektering och produktutveckling. Medlemsföretagen ansvarar för lokal försäljning och byggande.
Vid ev. frågor kontaktaLars Nilsson, regionchef nord Fastec Sverige, 0910-878 50
Nicklas Sandström, Totalbyggaren i Jämtland, 070-336 11 51